Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ουτοπία - Πρόσκληση προς Καλλιτέχνες

Κάλεσμα προς καλλιτέχνες


Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 διοργανώνει φεστιβάλ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ  (Αθήνα, Ψυρρή)  2 - 4 Φεβρουαρίου 2018, με τίτλο:

"ΟΥΤΟΠΙΑ"

Καλούμε κάθε καλλιτέχνη που ενδιαφέρεται να συμμετέχει με έργα του να στείλει ως  5 Ιανουαρίου 2018 συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση (βλ. στο τέλος της ανακοίνωσης)  και φωτογραφία των έργων ή περιγραφή ή το ίδιο το έργο (π.χ. αν είναι ποίημα ή link για βίντεο).
Δεκτά όλα τα έργα που έχουν σχέση με το θέμα: ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μουσική, χορό, video art, performance, ταινίες μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις, μυθιστορήματα κ.ά.
Το φεστιβάλ θα έχει ελεύθερη είσοδο, οι καλλιτέχνες δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τη συμμετοχή τους και δεν θα γίνουν πωλήσεις έργων.
Θα γίνει επιλογή από την οργανωτική επιτροπή με βάση την αισθητική του κάθε έργου ξεχωριστά, αλλά και σε σχέση με τη δυνατότητά τους να συνδιαλλαγούν με τα υπόλοιπα και να υπάρξει έτσι ένα πολυδιάστατο κι ενδιαφέρον φεστιβάλ.
Τα έργα που θα επιλεγούν θα πρέπει να μεταφερθούν στο χώρο που θα ανακοινώσουμε με ευθύνη του καλλιτέχνη μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2018.
Η Φωτογραφική Ομάδα Διάφραγμα 26 διοργανώνει εδώ και χρόνια φεστιβάλ με στόχο την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και για την αλληλογνωριμία των καλλιτεχνών για ένα εποικοδομητικό διάλογο και δημιουργία συνεργασιών. Το τελευταίο μας φεστιβάλ ήταν το 2017 με θέμα τον ΕΡΩΤΑ.

ΟΥΤΟΠΙΑ

Ουτοπία (οὐ+τόπος), φανταστικός κόσμος ή κοινωνία, όπου όλα λειτουργούν αρμονικά και τέλεια, ένα μη, ή δύσκολα, πραγματοποιήσιμο ιδανικό. Το τέλειο κοινωνικό, πολιτικό και νομικό σύστημα.

Συνδέεται με μια αισιόδοξη, ιδεαλιστική, σχεδόν αδύνατη τελειότητα, τη δύναμη της εξιδανίκευσης του απλού, του χαρούμενου, του φυσικού και του αληθινού.
Η «Arcadia», (Et ego in Arcadia) ιστορικά αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αρμονίας με τη Φύση και ταυτόχρονα θεωρείται συνώνυμο της ουτοπίας.
Χαρακτηρισμός  και του ιδανικού ανθρώπου, φανταστικά ιδανική-ονειρευτή οντότητα.

"Όλες οι ουτοπίες θα ξεπεραστούν, μόνο αν οι άνθρωποι αποκτήσουν φτερά και γίνουν άγγελοι"  Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Διοργάνωση ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26  -   www.diafragma26.gr

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Ξακουστή Χελάκη, xelaki.ksa@hotmail.com
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης, Αθηνά Κανελλοπούλου, Δημήτρης Ρουστάνης, Ξακουστή Χελάκη

Ακολουθεί η αίτηση συμμετοχής και πληροφορίες


   

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όνομα:

Τηλ.:
                                                    
email:

Έργο (ζωγραφ, φωτογρ, τραγούδι κλπ):

Τίτλος έργου:

Διαστάσεις, διάρκεια ή άλλες πληροφορίες για το έργο:


Επιτρέπω στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ “ΟΥΤΟΠΙΑ”  να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες ή αποσπάσματα (κείμενα, βίντεο κλπ) των έργων που υποβάλλω για την προώθηση του φεστιβάλ. Αναλαμβάνω να φέρω μόνος μου κι έγκαιρα τα έργα μου για το στήσιμο της έκθεσης (ως 22-1-2018) και δεν έχω απαίτηση αποζημίωσης από τους διοργανωτές σε περίπτωση κλοπής ή καταστροφής των έργων μου.



Ημερομηνία:                                                  Όνομα:   

                                  

Πληροφορίες για την υποβολή των έργων:


Στέλνουμε συμπληρωμένη την παραπάνω αίτηση στο xelaki.ksa@hotmail.com (στο θέμα του  μηνύματος: ΟΥΤΟΠΙΑ) και:

Για φωτογραφίες: στείλτε ως 10 φωτογραφίες (όχι περισσότερο από 500 kbyte η κάθε μία). Στην έκθεση θα βάλουμε τις φωτογραφίες σας στους τοίχους όπως μας τις φέρετε (δεν υπάρχει πρόβλημα αν για λόγου κόστους ή άποψης απλά μας φέρετε τη φωτογραφία τυπωμένη σε φωτογραφικό χαρτί, χωρίς να είναι επικολλημένη σε κάποιο υλικό, χωρίς κάδρα - αποφεύγουμε πάντως το τζάμι! κλπ).
Για εικαστικά έργα: ως τρεις φωτογραφίες για κάθε έργο (τουλάχιστον μία) και ως τρία έργα
Ποιήματα, μυθιστορήματα: ως τρεις σελίδες
Για βίντεο, ταινίες, μουσική: links ως τρία έργα
Για τα υπόλοιπα έργα: σύντομη περιγραφή (θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερα)

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ξακουστή Χελάκη, xelaki.ksa@hotmail.com, 6981190299


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο μας site !

Φωτ.: Πέτρος Παπαπέτρος Το νέο μας site:    http://diafragma26.gr Η σελίδα μας περιέχει γκαλερί μελών, τα νέα μας, τα πρότζεκτ της ομάδας, φεστιβάλ κι εκθέσεις φωτογραφίας που οργανώνουμε κι άρθρα για τη φωτογραφία.  Επίσης υπάρχει η σελίδα μας στο facebook που εμπλουτίζεται συνεχώς με φωτογραφίες:  www.facebook.com/diafragma26

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Το blog αυτό δεν ενημερώνεται πια! Το διατηρούμε για λόγους αρχείου... Τα νέα της φωτογραφικής μας ομάδας υπάρχουν στο site μας: https://www.diafragma26.gr/

Παρουσίαση Φωτογραφικού Έργου: Ανδρέας Καμουτσής

Παρουσίαση Φωτογράφου Ανδρέας Καμουτσής Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει τον φωτογράφο Ανδρέα Καμουτσή στο Cinemarian , Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Αθήνα Σάββατο 13/01/2018 στις 19:00 Ο φωτογράφος θα παρουσιάσει τόσο νέα όσο και παλιότερα φωτογραφικά του project σε βιντεοπροβολέα και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Σε μια βραδιά με τη συμμετοχή - υποστήριξη της Fujifilm Hellas οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν mirrorless κάμερες και φακούς της εταιρείας, ενώ μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση που θα γίνει επιτόπου και να κερδίσουν Fujifilm Instax μηχανές! Χορηγός επικοινωνίας Photonet Magazine . Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας της ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26! Πρόγραμμα εκδήλωσης 18:30 με 19:00 δοκιμή εξοπλισμού της Fujifilm Hellas 19:00 - 20:30 παρουσίαση του φωτογράφου, συζήτηση με το κοινό - την παρουσίαση προλογίζει ο Μενέλαος Μελετζής, σύμβουλος εκδόσης του Photonet 20:30 -  21:00 δοκιμή εξοπλισμού 21:00  κόψιμο πί